April 15, 2009

MAINKAN PERASAAN ORANG..ucapan syg+luv u hnya sbgi kwn?

ter-fikir-fikIR aku xtau la nape aku slalu jmpe org camni..kalo anggap ppuan tu sebagai kawan..layan la dia sbgai kawan..jgn la lelebih ckp mis u, love u n mintak couple ..tlg la jgn permainkan prasaan org..aku merayu sgt2 ni.. (Cik COMBAT rayu dekat sape nie?) AperHAL Nak KEner??
situasi 1:
ni kes ex-bf aku  dlu masih terngiang2 kat telinga aku..'sy nmpk awk mcm suka sy' ....bru aku paham nape dia mintak couple sbb dia tau aku syg kat dia..padahal dia lgsungg xde pape prasaan kat aku dan aku plak bengong sgt time tu..xtau pun dia tu tunang org sbb dia ngaku dia xde awek dan  single. dah aku syg giler kat dia..dia tglkan aku camtu jer..terus hilag 
notes sket: dia asalnyer besfren  aku.mak aku pun dah anggap dia mcm anak sendrini la. dah namanya kawan mkn kawan kan? dan aku pk kalo besfren..xkan dia nak kecewakan kawan baik dia sendri
ciK dolly -cik isyqa-cik rinie rase fed_up..
situasi 2
kawan ke kalau ckp mis u, love u??diorg nak ape sbnrnya dr aku?skrg ni dah byk sgt n bleluasa.. bru kenal kejap dah kata sayang, rindu, luv u ... SO ni kbykan laki2 akan ckp :syg sbgai kawan. kawan ke ckp i luv u??xpe la..mainkan la org sok lusa.. bila awek/bini dia ckp syg/luv u kat laki lain bru nak mlenting - aku sikit pun xprasan dgn mulut manis laki camni tp nyampah+geli+mual+nak muntah.
notes sket: tetibe egt kawan yang xmcm kawan

" Jangan biarkan seseorang menghampiri mu tanpa membawa kebahagian & kehidupan yang lebih baik, ekspresikan hidup mu dengan menyiratkan kebaikan di wajah,mata dan senyum mu "
Ditulis oleh,

7 comments:

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.dear
.i slalu rse mcm tu
.slalu di maenkan oleh mereka2
.huuu jahat kan?

L!3z@ said...

i pn penah rse!!!

isyqacombat said...

betol kan..tp tu ler..
biler kiter yg buat musti dia marah kiter kan??
hahha
tu hakikat yang perlu kiter phm..
teraser ati nie..
balik2 sabar tok sebahagian dari iman..
cedih2..

Liliyuli said...

i pun pernah terkena gak..
dulu hari² si dia call cakap sayang..rindu..
tapi sebagai kawan je rupanya.. memang si dia permainkan perasaan i...benci ahh!

HappyIrfa said...

salam kenal dr saya.dtg dr blog lieza..nice blog :-)

FARIE said...

nice..
happy blogging..
salam singgah..

luvida said...

err..saye pon salu kene.
tapi sy yg main kn org.
hehehe..
bukan la.
guys ni kdg2 cpt pasan.
kite kwn je tp die plak ingt kte syg die??
apekah?